• SPECJALNA, NOWA LINIA PRODUKTÓW DEDYKOWANA SPORTOWCOM

    CHICKS&SPORT

    Niezależnie od tego czy chodzisz na siłownię i fitness, biegasz, grasz w piłkę – po wysiłku musisz uzupełnić białko. Chicks&Sport to szybki, zdrowy i skuteczny sposób na to, by odzyskać energię. Spożywanie mięsa wpływa na prawidłowy rozwój i wzrost człowieka, a mięsa kurczaka zwłaszcza, bo ma ono wysoką wartość odżywczą, a do tego jest bogate w białko, zawiera dużą porcję witamin i składników mineralnych, m.in. witaminy z grupy B, cynk, potas czy magnez. Do 100 g naszego produktu używamy 200 g specjalnie wyselekcjonowanego filetu piersi z kurczaka.

    CHICKS&SPORT

43,5 %

pełnowartościowego białka
(17 g w opakowaniu)

0,94 g

minimalna ilość soli
w opakowaniu

0

konserwantów i innych
chemicznych dodatków

W diecie

Ze względu na swoją niską kaloryczność mięso z kurczaka jest idealne dla osób, które dbają o zgrabną sylwetkę. Nasze produkty przygotowujemy wyłącznie z najwyższej jakości mięsa – dbamy o naturalne i najlepsze jakościowo składniki. To właśnie dlatego nasze soczyste kąski kurczaka są odpowiednie dla osób o wrażliwym przewodzie pokarmowym.

Dla sportowców

Mają mało tłuszczu, ale dużo białka, dzięki czemu są doskonałą przekąską dla sportowców, bo doskonale odżywiają i uzupełniają zapotrzebowanie na ten składnik diety w czasie sezonu treningowego i przygotowań do najważniejszych imprez sportowych.

Dla alergików

Mięso drobiowe należy do mięs najmniej uczulających, dlatego sprawdzi się u alergików i bezglutenowców. Kąski są delikatne, łatwe do gryzienia i lekkostrawne, co sprawia, że bez obaw mogą być konsumowane przez dzieci i osoby starsze.

UWĘDZONE NA ZIMNO

W przeciwieństwie do wędzenia tradycyjnego wędzenie zimnym dymem wydobywa szlachetniejszy smak i zapach kurczaka, a także zwiększa trwałość bez konieczności wykorzystania sztucznych dodatków. Ściśle wyselekcjonowany filet z kurczaka po dokładnym oczyszczeniu i przyprawieniu poddawany jest procesowi dojrzewania w ściśle kontrolowanych warunkach (temperatura, wilgotność) oraz kilkukrotnemu procesowi wędzenia na zimno. Dojrzewanie trwa ok. 5 tygodni. W trakcie tego procesu następuje zmiana struktury mięsa oraz redukcja wody, co skutkuje 50-procentową utratą wagi. W 100 gramach końcowego produktu jest 200 gram fileta z kurczaka!

W wędzarni wykorzystujemy jedynie zrębki bukowe i olszynowe pochodzące z najczystszych regionów Polski, dzięki czemu wędliny mają ładny zapach, a ich skórka nie przybiera ciemnej barwy od nadmiaru sadzy. Co ważne, podczas wędzenia na zimno wytwarzają się przeciwutleniacze, które działają na organizm ludzki przeciwrakotwórczo. Podczas wędzenia utrzymywana jest odpowiednia wilgotność, by kąski Chicks&Sport były soczyste i aromatyczne! Stosowany przez nas zamknięty obieg dymu ogranicza w 90% emisję do atmosfery i nie wymaga stosowania katalizatorów.

Mięso z kurczaka ręcznie oczyszczamy, by nie zawierało błonek, pozostałości tłuszczu, chrząstek i innych niemięsnych składników – dostajesz to, co najlepsze.