Kurczak dojrzewający i wędzony – co to właściwie znaczy?
Nasze mięso z kurczaka na każdym etapie traktujemy w wyjątkowy sposób. Jest oczyszczane ręcznie – dzięki temu mamy gwarancję, że do przekąsek trafiają wyłącznie dobre, sprawdzone i starannie przygotowane części z filetu z piersi kurczaka. Mięso jest poddawane ok. 5-cio tygodniowemu procesowi dojrzewania. W tym czasie woda zostaje poddana redukcji, co skutkuje 50cio-procentową utratą wagi. W efekcie do 100g końcowego produktu wykorzystujemy 200g filetu, a do chipsy nawet 400g! Mięso jest wędzone jedynie zimnym dymem, który wydobywa jego szlachetniejszy smak i zapach, zwiększa też jego trwałość, dzięki czemu nie musimy stosować konserwantów.
Chicks&Sport to nowa generacja zdrowych i proteinowych przekąsek. Przekonajcie się sami!